top of page
bythom_z6ii_lcdout_med_hr.jpeg

Fotografie

Op zoek naar een fotocamera?

Tegenwoordig is er een grote keuze tussen verschillende merken digitale camera's en types. Je kan kiezen tussen compact camera's, spiegel loze systeemcamera's, spiegelreflexcamera’s of bridge camera's. Voor elk type fotograaf is er een fotocamera. Wij hebben instapmodellen wanneer je net begint met het maken van mooie beelden tot semiprofessionele modellen voor de gevorderde hobby fotograaf.

Tip! Systeemcamera:  Systeemcamera’s worden ook wel mirrorless camera's genoemd, ze herbergen namelijk geen spiegel zoals een spiegelreflex. De populariteit van deze camera’s is enorm aan het toenemen. Dit komt doordat de camera's een stuk kleiner en ook lichter zijn dan spiegelreflexcamera's, maar niet inleveren op prestatiegebied. Daarnaast heb je de controle over je instellingen en verwisselbare lenzen. We beschikken over diverse merken zoals: Canon | Nikon | Sony | Panasonic 

Spiegelreflex camera’s
 

Bij een spiegelreflexcamera heb je veel controle over de instellingen van je camera en heb je beschikking over verwisselbare lenzen. Door het spiegelsysteem in de camera heb je ook live beeld zonder vertraging wanneer je door de viewfinder kijkt. Wel zijn deze camera’s vaak wat groter en zwaarder dan een compact camera of systeemcamera. Spiegelreflexcamera's zijn er in allerlei soorten en prijsklassen. Voor zowel de hobbyfotograaf als de beroepsfotograaf.

spiegelreflex.jpg

Systeemcamera's
 

Systeem camera’s worden ook wel mirrorless camera's genoemd, ze herbergen namelijk geen spiegel zoals een spiegelreflex. De populariteit van deze camera’s is enorm aan het toenemen. Dit komt doordat de camera's zijn een slagje kleiner zijn en ook lichter dan spiegelreflexcamera's, maar niet inleveren op prestatiegebied. Daarnaast heb je de controle over je instellingen en verwisselbare lenzen. Systeemcamera's doen niet onder voor spiegelreflexcamera's.

Systeem camera_edited.jpg
compactcamera.jpg
Bridge camera.jpg
vlog camera.jpg

Compact camera’s
 

Compact camera’s zijn er bij Foka in vele soorten, maten en kleuren. Zo zijn er compact camera's voor huis-, tuin- en keukengebruik, maar er zijn ook compact camera's die de professional niet misstaat. Deze fototoestellen zijn licht, klein en hebben een slimme automatische stand.
Er zijn zelfs compact camera's met een fullframe sensor. Het grote voordeel is het compact formaat van deze camera’s. Je kan ze altijd makkelijk meenemen als je op pad gaat. Wel heb je bij compact camera's minder controle over de instellingen van je camera en hebben ze een vaste lens op de body zitten. We beschikken over diverse merken zoals: Canon | Nikon | Sony | Panasonic | Ricoh | Fuji | GoXtreme  | Kodak 

Bridge camera’s
 

Bridge camera’s zijn compacte camera's die zich onderscheiden door het grote zoombereik van de fotocamera. De naam bridge camera komt van het feit dat de camera een overbrugging was tussen de compact camera's en spiegelreflexcamera's. Een aantal bridge camera's hebben een dusdanig goede lens dat ze niet onderdoen voor spiegelreflexcamera's of systeemcamera's. 

Vlog camera’s
 

Een fototoestel is steeds meer geschikt om mee te vloggen. Verschillende camera merken brengen een fotocamera op de markt die ook geschikt is om mee te vloggen. Vlog camera’s beschikken over een kantelbaar scherm en een microfoon aansluiting.

bottom of page