top of page
shutterstock_1945041148.jpg
shutterstock_1729643251.jpg

  Foka helpt jou bij de          keuze van je laptop?

Windows: de meeste keuze en ondersteuning
Microsoft Windows is het bekendste en populairste besturingssysteem voor computers. Er zijn Windows laptops in alle soorten en maten. Je vindt dus altijd een Windows laptop die bij jou past. Het maakt niet uit of je series kijkt op Netflix, 3D modellen maakt, video's bewerkt of de zwaarste games speelt. Je downloadt en gebruikt vrijwel elke applicatie op Windows 10 of Windows 11. Voor gamers is Windows zeker de beste keuze, omdat gaming laptops hier altijd op draaien. 


Wil je internetten, e-mailen en tekstverwerken?
Internetten, e-mailen en het schrijven van teksten in programma's als Word gaat met elke Windows laptop. Voer je op jouw laptop alleen deze basistaken uit? Dan heb je genoeg aan een laptop uit de goedkopere klasse. Kies bijvoorbeeld voor een laptop met een Celeron of Pentium processor. Wil je bij je simpele taken geen last hebben van haperingen? Ga dan voor minimaal een Intel Core i3 of AMD Ryzen 3 processor. Voor het kijken van films en series raden we een laptop aan met minimaal een full HD-scherm. Foka is dealer van Lenovo laptops en biedt hier alle ondersteuning voor. Uit de laatste  laptop tests komt Lenovo meestal als beste uit de test.

Fotobewerking
Voor het bewerken van foto's in programma's als Photoshop, heeft je laptop minimaal een Intel Core i5 of AMD Ryzen 5 processor nodig. Ga daarnaast voor minimaal een full HD-scherm, zodat je alle details scherp ziet. We raden 16 gigabyte werkgeheugen aan als je multitaskt tussen verschillende programma's, zoals Photoshop en Office. Werk je vooral in één programma tegelijk, dan heb je genoeg aan 8 gigabyte werkgeheugen.


Videobewerking
Bewerk je video's? Kies dan een Windows laptop met minimaal een Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 processor. Deze processor is sterk genoeg voor het multitasken tussen zware programma's, zoals Premiere Pro. Om dit soepel te kunnen doen, raden we 16 gigabyte werkgeheugen aan. Werk je in veel grote grafische projecten? Overweeg dan een laptop die ook een krachtige videokaart heeft, zoals een MX, GTX, RTX of Quadro videokaart. Hiermee renderen al je creaties soepel. 

Wil je games spelen?
Speel je graag games, dan heb je een Windows gaming laptop nodig met een GTX, RTX of RX-videokaart. Welke videokaart en processor je precies nodig hebt, hangt af van de games die je speelt. Gebruik hiervoor het game filter op onderstaande pagina. Zo heb je voor lichte games als League of Legends en Fornite genoeg aan een GTX-videokaart, maar heb je voor een zware game als Elden Ring een krachtige RTX 3080 kaart nodig. Voor snelle shooters en racespellen raden we daarnaast een verversingssnelheid van minimaal 120 hertz aan.

shutterstock_1590021904.jpg

1

Hardware:
Intel Mobile Core i3-111G4
Intel HD graphics
8 GB DDR4 werkgeheugen
512GB SSD
LAN - Wireless LAN
HDMI - USB 3.0
Bluetooth 5.0
Software:
Windows 11 Home – 64bits NL
2 jaar garantie

€795.-

2

Hardware:
Intel Core i3 – 1115G4
Intel HD graphics
8 GB werkgeheugen
512GB SSD
Wireless LAN
HDMI - USB 3.0
Bleutooth 5.0

Software:
Windows 11 Pro – 64bits NL
2 jaar garantie

€675.-

3

Inruil Asus 17.3" R702N

Hardware:
Intel Celeron N3350
Intel HD graphics 500
4 GB DDR3
128GB Harddisc
HDMI - 2x USB

2.6 KG

Resolutie 1600x900
Software:
Windows 10 Home 
6 maanden garantie

€229.-

bottom of page